درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی

درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی

تزریق سلول بنیادی به کمر یک روش جدید و امیدبخش برای بیماران است. در این روش، با بهره‌مندی از توانایی ذاتی سلول‌های بنیادی برای تبدیل شدن آنها به سلول‌های مختلف بدن علی‌الخصوص دیسک‌های بین مهره‌ای، برای درمان کمردرد استفاده می‌شود.

در درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی، پزشک با تزریق سلول‌های بنیادی به درون دیسک‌های آسیب دیده، به بازسازی عملکرد این ناحیه کمک می‌کند. ما در این مقاله به دنبال بررسی چگونگی انجام این روش، در کنار مزایا و معایب آن خواهیم بود.

درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی

درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی

استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان برخی مشکلات مربوط به ستون فقرات و کمردرد، یک روش نوین و موثر به شمار می‌رود و با تمایز به سلول‌های غضروفی، عصبی و استخوانی به بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده و کاهش التهاب‌و درد کمک می‌کند.

سلول‌های بنیادی از مغز استخوان لگن و چربی بدن بیمار استخراج می‌شود و معمولا استخراج آن با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. این روش با بازسازی و ترمیم بافت دیسک به درمان عارضه‌هایی مانند دیسک کمر کمک می‌کند و در درمان فتق دیسک، آسیب‌های دیسک و تخریب دژنراتیو دیسک‌ها نقش موثری ایفا خواهد کرد. بر اساس پژوهش‌های انجام شده، بهره‌مندی از این روش در ۴۵ درصد از بیماران نتایج مثبت و موثری داشته و در کمتر از ۶ ماه منجر به بهبودی شده است.


دکتر پویا مشکدار
دکتر پویا مشکدار – متخصص و جراح ارتوپدی


📍 تهران، بلوار میرداماد، بین میدان مادر و شریعتی، پلاک ۲۴، طبقه سوم
🕙 شنبه، دوشنبه، پنجشنبه
📞 ۰۹۳۷۸۸۴۴۳۳۵

کدام بیماران کاندیدای مناسبی برای این درمان هستند؟

بیمارانی که دارای مشکلات و آسیب‌های مربوط به ستون فقرات مانند دیسک‌های ژنراتیو، آسیب‌های نخاعی، استئوآرتریت و شکستگی هستند معمولا کاندیدای خوبی برای این روش درمانی به شمار می‌روند.

افرادی که از سایر روش‌ها مانند فیزیوتراپی، دارودرمانی، تزریق داروهای ضددرد و … نتیجه مطلوبی نگرفته‌اند، با صلاحدید بهترین متخصص ارتوپدی در تهران  می‌توانند از سایر روش‌های موثر نظیر تزریق سلول‌های بنیادی برای درمان مشکل خود استفاده کنند. جوان‌ها با داشتن سن‌ کمتر معمولا برای دریافت این درمان گزینه مناسب‌تری نسبت به افراد مسن و سالخورده هستند.

بیشتر بخوانید: پی آر پی کمر و ستون فقرات

مزایای درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی

درمان انواع کمردرد با سلول‌های بنیادی در برابر سایر روش‌های جایگزین مانند جراحی دارای برخی مزایا است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • این روش غیرتهاجمی است و بدون نیاز به بیهوشی انجام می‌شود.
  • این روش نسبت به روش‌هایی مانند جراحی درد و ناراحتی کمتری برای بیمار دارد.
  • دوره نقاهت در درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی کمتر از سایر روش‌های جایگزین است.
  • این روش عارضه‌ها و خطرات کمتری برای فرد به همراه دارد.
  • عدم نیاز به برداشتن بخشی از دیسک، از جمله مزایای این روش به شمار می‌رود.
  • امکان بازسازی و ترمیم دیسک‌های آسیب دیده از طریق سلول‌های بنیادی وجود دارد.
  • تزریق سلول‌های بنیادی به افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود عملکرد ستون فقرات کمک می‌کند.
  • ویژگی ضدالتهابی تزریق سلول‌های بنیادی به کاهش التهاب در این ناحیه کمک می‌کند.
  • تزریق سلول‌های بنیادی باز پیشرفت بیماری‌های دژنراتیو و مزمن در ستون فقرات پیشگیری می‌کند.
  • کاهش درد در ناحیه کمر و بهبود عملکرد ناشی از انجام این روش، به افزایش کیفیت زندگی فرد کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
عوارض احتمالی تزریق سلول بنیادی به کمر

عوارض احتمالی تزریق سلول بنیادی به کمر

درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی یکی از روش‌های درمانی برای کاهش درد و بازیابی عملکرد ستون فقرات است. این روش مانند سایر روش‌های درمانی با عوارضی همراه است که در اغلب موارد قابل پیش‌بینی و پیشگیری هستند.

این عوارض شامل عفونت، واکنش ایمنی بدن، رشد غیرقابل کنترل سلول‌ها و درد است که آمار شیوع آنها پایین است. احساس درد در این روش کم است و تزریق آن تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌گیرد اما در مواردی بیماران در زمان برداشت نمونه کمی درد را تجربه می‌کنند که با مصرف مسکن‌ها قابل کنترل است.

از دیگر عوارض قابل بررسی در روش تزریق سلول‌های بنیادی می‌توان به بیماری پیوند در مقابل میزبان، بیماری انسداد وریدی کبد، پنومونیت بینابینی و سایر مشکلات ریوی اشاره کرد. بدترین عارضه که بروز آن بسیار نادر است، شکست خوردن پیوند سلول‌های بنیادی است.

یکی از معایب این روش شامل هزینه بالای آن در مقایسه با سایر روش‌های مشابه است. هزینه‌های ناشی از تزریق سلول‌های بنیادی تحت پوشش برخی از بیمه‌ها قرار ندارد و بهتر است این نکته پیش از اقدام در نظر گرفته شود.

مراحل مزایای تزریق سلول بنیادی به کمر چگونه است؟

درمان کمردرد با استفاده از تزریق سلول‌های بنیادی یک روش سریع است که طی حدودا یک ساعت و ‌با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. مراحل درمان با این روش شامل موارد زیر است:

ارزیابی وضعیت پزشکی: نخستین گام در این روش ارزیابی تخصصی وضعیت ستون فقرات و دیسک‌های بیمار توسط پزشک است. پزشک در این مرحله سوابق بیمار را بررسی می‌کند و آزمایش‌هایی مانند MRI و CT scan را برای ارزیابی وضعیت بیمار تجویز می‌کند.

استخراج سلول‌های بنیادی: استخراج سلول‌های بنیادی تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. این سلول‌ها از بافت مغز استخوان یا چربی استخراج می‌شود.

جداسازی، تغلیظ و بررسی کیفیت سلول‌ها: در مرحله بعدی، سلول‌های استخراج شده در آزمایشگاه جداسازی و تغلیظ می‌شود و قابلیت ترمیم سلول‌های استخراج شده و کیفیت آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

هدایت تصویربرداری: تزریق سلول‌های بنیادی تحت هدایت تصویربرداری مانند فلوروسکوپی یا اولتراسوند انجام می‌شود.

تزریق سلول‌ها: سلول‌ها به طور دقیق به ناحیه آسیب دیده دیسک و بافت‌های اطراف آن ترریق می‌شود.

اقدامات پس از تزریق: پس از تزریق سلول‌ها داشتن استراحت کافی، اجتناب از فعالیت‌های سنگین و فیزیوتراپی ضروری است. فیزیوتراپی به تقویت عضلات پشتیبان و بازیابی فعالیت این ناحیه کمک می‌کند. در این دوره لازم است وضعیت بیمار، میزان درد و عملکرد او به طور مداوم نیاز به پایش دارد.

تصویربرداری مجدد: در مواردی پزشک برای بررسی دقیق‌تر بیمار پس از عمل، تصویربرداری مجدد را توصیه کند.

نظرات و تجربیات بیماران پس از درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی

بسیاری از بیماران بر این باور هستند که درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی به عنوان یک روش جایگزین بجای عمل بوده و نتایج موثری به همراه داشته است. کاهش درد و ناراحتی در این ناحیه و بهبود عملکرد ستون فقرات به افراد در داشتن سطوح بالاتری از کیفیت زندگی کمک می‌کند.

جمع بندی

درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی یک روش غیرتهاجمی و مدرن است که برای درمان مشکلات مربوط به ناحیه ستون فقرات و دیسک‌ها اثرگذاری بالایی دارد. نتایج حاصل از این روش در بیماران جوان‌تر در بازه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال در اغلب موارد موفقیت آمیز است ولی در سنین بالاتر از ۵۰ سال ممکن است با برخی چالش‌ها و در موارد نادر با شکست پیوند و بروز عوارض همراه شود. 

تخصص و مهارت پزشک دو مولفه مهم و تاثیرگذار در نتایج این روش است. دکتر پویا مشکدار متخصص و جراح ارتوپد، نزدیک به 2000 جراحی موفق داشته و مهارت بالایی در تشخیص و درمان بیماری مفاصل و ستون فقرات دارد. اگر برای درمان کمردرد با سلول‌های بنیادی به دنبال یک پزشک متخصص و مجرب هستید، توصیه ما به شما دکتر پویا مشکدار است.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *